• Rodičovské združenie

        • 22. 11. 2023
        • Vážení rodičia!

          Konzultačné rodičovské združenie sa uskutoční dňa 23. 11. 2023 v čase od 14:00 do 17:00 h v jednotlivých triedach v budove základnej školy.

        • Riaditeľské voľno

        • 20. 11. 2023
        • Riaditeľka ZŠ s MŠ, Rakovice udeľuje všetkým žiakom základnej školy riaditeľské voľno na deň 23. 11. 2023 (štvrtok) z dôvodu odstávky vody. Materská škola zostáva v tento deň v prevádzke.

        • ZBER PAPIERA

        • 3. 10. 2023
        • V záujme ochrany životného prostredia vyhlasujeme v školskom roku 2023/2024 v našej škole zber papiera. Zber sa začína 3. 10. 2023.

          Papier môžete odovzdať už dnes - 3. 10. (utorok) v zbernom dvore v čase od 16:00 do 18:00 h.

          Bližšie informácie a harmonogram zberu sú uvedené v priloženom dokumente.

          ZBER_PAPIERA_23-24.docx

        • Rodičovské združenie

        • 5. 9. 2023
        • Oznamujeme rodičom, že školské združenie sa uskutoční 14. 09. 2023 (štvrtok) o 17:00 h vo vestibule základnej školy. Po skončení sa uskutočnia triedne združenia.

        • VÍKENDOVKA

        • 13. 7. 2023
        • Tak ako každý rok, aj tento zorganizovalo Centrum voľného času pri ZŠ s MŠ Rakovice víkendový pobyt pre  členov ZÚ Dramatický II. a Klubu KONTAKT,  ako odmenu za pomoc pri organizovaní rôznych kultúrnych a športových podujatí.  V krásnom prostredí na Ranči Colombia na Podkylave strávilo 22 dievčat a chlapcov tri dni plné zábavy, ale aj práce.  Okrem vlastného programu sme mali šťastie a hneď v deň príchodu na ranč sme dostali pozvánku na vystúpenie skupiny Coverage v rámci Jánskych ohňov, ktoré poriadala obec. Majiteľka ranča, Zuzana Šimonová,  deťom umožnila jazdu na koňoch, za čo jej chlapci ráno boli pomôcť pri kŕmení zvierat. Nakoľko sa víkendovky zúčastnili aj členovia dramatického záujmového útvaru, väčšina programu sa niesla v tvorivom duchu .

          Z pobytu všetci odchádzali spokojní a plní nových zážitkov.                                                          

        • UKONČENIE KRÚŽKOVEJ ČINNOSTI

        • 13. 7. 2023
        • 9. júna zažili školáci, pedagógovia či vychovávatelia, ale aj rodičia a sympatizanti školy parádne ukončenie krúžkovej činnosti. Slávnosť sa konala v piatok 9. júna v kultúrnom dome v Borovciach. Upršané popoludnie neodradilo množstvo ľudí zo štyroch obcí – Rakovíc, Veselého, Dubovian a Boroviec, aby sa prišli pozrieť na deti našej školy. Čakal ich bohatý kultúrno-spoločenský program s vystúpeniami školákov rozmanitých krúžkov 

          V Centre voľného času v Rakoviciach pracuje každoročne množstvo záujmových útvarov a krúžkov. Deti rozvíjajú svoje schopnosti v angličtine, v streľbe zo vzduchovky, vo futbale, v speve i hre na gitare, v tancovaní moderných i folklórnych tancov, hrajú kolky, futbal, florbal, venujú sa dramatickému umeniu, gastronómii, tvorivým dielňam, obľúbený je dievčenský klub a množstvo užitočnej práce pri organizovaní akcií školy aj centra vykonávajú členovia Klubu KONTAKT.

          Za každým krúžkom či aktivitou stojí zodpovedný dospelák, ktorý ich vedie. A práve pedagógom a vedúcim jednotlivých útvarov smerovalo poďakovanie, kvietok a spomienkový darček. Ocenenie a poďakovanie patrilo aj všetkým, ktorí centru voľného času pomáhajú a venujú svoj čas i energiu.

          Aby bol program vyvážený, oficiality a príhovory sa striedali s tancom, piesňami i scénkami. A tak mohli diváci sledovať vystúpenie dramatických záujmových útvarov, potleskom ocenili moderný aj folklórny tanec v podaní zverenkýň Radky Oklepkovej a Lívie Ruľákovej, vypočuli si talentovanú speváčku Simonu Boorovú, ktorú sprevádzala na klavíri jej učiteľka spevu, zástupkyňa ZUŠ vo Vrbovom – PaedDr. Petra Cmarková Breče , tiež gitarovo-spevácke vystúpenie žiačok pod vedením Pavla Krátkého a dynamické tance v podaní víťazov  Playback show.

          Po občerstvení, ktoré organizátori slávnostného ukončenia krúžkovej činnosti pripravili pre Hostí, rodičov detí i samotných školákov z Rakovíc, Veselého, Boroviec či Dubovian, zazneli prvé tóny detskej diskotéky . 

        • PRIHLASOVANIE NA STRAVOVANIE od 1. 9. 2023 SO ŽIADOSŤOU O DOTÁCIU

        • 23. 6. 2023
        • Vážení rodičia, prosím vás o prihlásenie vašich detí na stravovanie od septembra 2023 a zároveň o vyplnenie návratky, ktorá slúži ako žiadosť o dotáciu. Zápisný lístok vyplníte cez rodičovské konto EduPage cez Žiadosti/Vyhlásenia - Pridať žiadosť/vyhlásenie - Zápisný lístok na stravovanie s NÁVRATKOU. Prihlásiť treba každé dieťa zvlášť. Ak nebude dieťa prihlásené do 31. 7. 2023, dotácia na september mu nebude priznaná. Priložený je aj návod Ako podať Zápisný lístok na stravovanie s Návratkou - 1/9/2023

          V prípade akýchkoľvek nejasností kontaktujte vedúcu školskej jedálne na t. č. 0911 435 096.

        • Samozber jahôd v 4. ročníku

        • 21. 6. 2023
        • Dňa 16. 06. 2023 sa žiaci 4. ročníka spolu s triednou pani učiteľkou zúčastnili samozberu jahôd vo firme Plantex Veselé. Žiaci mali možnosť ochutnať a nazbierať si chutné jahody, ktoré si zobrali so sebou.

          Veľká vďaka patrí p. Márii Bednárovej, ktorá žiakom túto akciu sprostredkovala a tiež zamestnancom firmy Plantex, ktorí žiakov pri samozbere sprevádzali.

        • SUPER POHÁR FLORBAL Majstrovstvá Slovenska

        • 20. 6. 2023
        • V dňoch 6. 6. – 7. 6. 2023 sa v Trenčíne konali Majstrovstvá Slovenska florbalu žiačok základných škôl. Našu školu reprezentovali Zuzka Mrázová, Simonka Boorová, Sophia Odlerová, Sofia Bolješiková, Mária Bažániová, Estera Foltánová, Viktória Nedorostová, Kiara Odlerová, Sofia Záhorcová, Ema Bublišová, Eliška Hudcovičová a Nina Micháliková.

          Prvý zápas dievčatá hrali s Nemšovou, v ktorom podľahli 5:2. Ďalší zápas pokračoval s Michalovcami, ktorý zdolali 5:3. Posledný zápas dňa ukončili so Zvolenom – s výsledkom 4:2. V  skupine postupovali z tretieho miesta.

          V stredu dievčatá nastúpili na prvý zápas – zápas o postup do top 4ky proti Humennému. Tento zápas sme zvládli s prehľadom 10:5 a blížili sa k splneniu si svojho sna. „Vyraďovačky“ pokračovali a v semifinále sa opäť stretli s obávaným Zvolenom, ktorému sme v utorok podľahli. Na hraciu plochu dievčatá nastúpili s cieľom – nemáme čo stratiť, už teraz sme víťazky. Zápas skončil 2:1 a hráčky sa ocitli v boji o ten najcennejší kov. Vo finále nás porazili dievčatá z Nemšovej, no bolo nám cťou hrať s takými súperkami na profesionálnej úrovni. Rakovičanky obsadili druhé miesto, strieborné medaile, ktoré majú pre nás cenu zlata.

          Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, okresu a kraja na Majstrovstvách Slovenska.

        • KOLKÁRSKY KRÚŽOK VYVRCHOLIL TURNAJOM A SPOLOČNOU OPEKAČKOU

        • 20. 6. 2023
        • Dňa 1. 6. 2023 sa na kolkárni v Rakoviciach konal záverečný turnaj, na ktorom sa zúčastnili deti navštevujúci kolkársky krúžok, ktorý funguje pod vedením Moniky Šintálovej, ako jeden z mnohých krúžkov CVČ pri ZŠ s MŠ Rakovice. Po turnaji nasledovala spoločná opekačka, kde si deti pochutili na výborných špekačkách. Spomedzi najmenších prvákov a druhákov sa najviac darilo Táničke Koišovej, Nelke Nemčíkovej a Kláre Sadloňovej. Chlapci tiež súperili medzi sebou v samostatnej kategórii, kde na prvých troch miestach skončili - Šimon Čeliga, Timko Ruľák a Filipko Duračka. V druhej kategórii starších žiakov si najlepšie počínali – Marek Žák, Dominik Bibiš a Dávid Olach a zo žiačok Veronika Čeligová, Ninka Nemčiková a Jesika Zemková. 

        • BASKETBAL ŽIAKOV

        • 20. 6. 2023
        • Dňa 26. 5. 2023 sa na ZŠ Holubyho v Piešťanoch konali okresné majstrovstvá v basketbale starších žiakov. Našu školu reprezentovali Mišo Kovár, Mišo Adamčík, Rišo Kičin, Rišo Koleno, Gregor Bernát, Oliver Kolník a Matúš Daňhel. Chlapci sa v základnej skupine stretli so základnou školou z Moravian a so ZŠ M.R. Štefánika Piešťany. V skupine skončili na 2. mieste, čo im nestačilo na postup. Chlapci vzorne reprezentovali našu školu, za čo im ďakujeme. Prajeme veľa úspechov na ďalších súťažiach.

        • RAKOVICKÉ FUTBALISTKY S POSTUPOM NA MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA

        • 20. 6. 2023
        • Dňa 23.5. 2023 sa v Kopčanoch uskutočnili školské majstrovstvá kraja v malom futbale mladších žiačok. Náš okres reprezentovali pod vedením p.uč. Moniky Šintálovej žiačky zo Základnej školy s materskou školou Rakovice. V základnej skupine si poradili so Šamorínom 6:1 a Sereďou 4:2. Do semifinále postupovali z prvého miesta, kde sa stretli s dievčatami zo Senice. S rozpačitým úvodom pokračovali suverénnou hrou a súboj sa skončil nakoniec 4:1. Dievčatá čakal boj o zlato, kde sa vo finále stretli s favoritmi súťaže, a to s dievčatami z Hlohovca.

          Rakovičanky nastupovali s rešpektom a pokorou do hry, ktorá bola v úvode rozohratá v náš neprospech. No tento stav trval asi dve minúty, keďže sme nakoniec dievčatá "rozbili" 11:3 a tým sme získali titul Majsterky kraja v malom futbale pre rok 2022/2023. Dievčatá postúpili do najvyššieho kola v Šamoríne, kde sa konajú školské Majstrovstvá Slovenska v malom futbale. Všetkým hráčkam a p.učiteľke gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu nášho okresu a držíme palce na Majstrovstvách Slovenska.

        • FUTBAL STARŠÍCH ŽIAČOK

        • 20. 6. 2023
        • Dňa 19. 5. 2023 sa na PFK Piešťany konalo okresné kolo futbalu starších dievčat. Našu školu reprezentovali dievčatá: Zuzka Mrázová, Simonka Boorová, Kika Micháliková, Stellka Kunová, Nina Micháliková, Kiara Odlerová, Sofia Záhorcová, Viki Záhorcová, Viki Nedorostová, Ema Bublišová a Ester Foltánová. Dievčatá s prehľadom vyhrali svoju skupinu, v ktorej vysoko zdolali Veľké Kostoľany a Chtelnicu. Tieto dve výhry im zabezpečili suverénny postup do semifinále, v ktorom by bojovali o postup na Majstrovstvá kraja. No po rozpačitom úvode medzi učiteľmi sme nakoniec hrali mimo súťaž, keďže sme nesúhlasili, aby mladšie dievčatá sedeli na lavičke. U dievčat sa prejavil kolektívny duch a ťahali všetky za jeden koniec. Dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a tešíme sa na ďalšie súťaže.

        • NA OLYMPIÁDE V RAKOVICIACH SÚŤAŽILO 9 ŠTÁTOV

        • 20. 6. 2023
        • Už 46 rokov sa v Rakoviciach v škole oslavuje deň detí školskou športovou Olympiádou.  V tento slávnostný deň sa premení každá trieda na štát, na čele ktorého je vlajkonosič. Všetci žiaci si spoločne nastúpia v priestoroch multifunkčného ihriska v areáli školy. Po nástupe tried – štátov - nasleduje vztýčenie olympijskej vlajky a zapálenie olympijského ohňa.

          Žiaci v tento deň pretekajú v disciplínach ako je šprint, vytrvalostný beh, hod granátom, hod kriketovou loptičkou, skok do diaľky a nakoniec si zmerajú sily v preťahovaní lanom. Po ukončení disciplín nasleduje záverečné vyhodnotenie a traja najšikovnejší sú odmenení medailami. Neodlučiteľnou súčasťou olympiády je vyhlásenie Miss a Mister Olympiády, ktorými sa pre tento rok 2023 stali Zuzka Mrázová