• VÍKENDOVKA

        • 13. 7. 2023
        • Tak ako každý rok, aj tento zorganizovalo Centrum voľného času pri ZŠ s MŠ Rakovice víkendový pobyt pre  členov ZÚ Dramatický II. a Klubu KONTAKT,  ako odmenu za pomoc pri organizovaní rôznych kultúrnych a športových podujatí.  V krásnom prostredí na Ranči Colombia na Podkylave strávilo 22 dievčat a chlapcov tri dni plné zábavy, ale aj práce.  Okrem vlastného programu sme mali šťastie a hneď v deň príchodu na ranč sme dostali pozvánku na vystúpenie skupiny Coverage v rámci Jánskych ohňov, ktoré poriadala obec. Majiteľka ranča, Zuzana Šimonová,  deťom umožnila jazdu na koňoch, za čo jej chlapci ráno boli pomôcť pri kŕmení zvierat. Nakoľko sa víkendovky zúčastnili aj členovia dramatického záujmového útvaru, väčšina programu sa niesla v tvorivom duchu .

          Z pobytu všetci odchádzali spokojní a plní nových zážitkov.                                                          

        • UKONČENIE KRÚŽKOVEJ ČINNOSTI

        • 13. 7. 2023
        • 9. júna zažili školáci, pedagógovia či vychovávatelia, ale aj rodičia a sympatizanti školy parádne ukončenie krúžkovej činnosti. Slávnosť sa konala v piatok 9. júna v kultúrnom dome v Borovciach. Upršané popoludnie neodradilo množstvo ľudí zo štyroch obcí – Rakovíc, Veselého, Dubovian a Boroviec, aby sa prišli pozrieť na deti našej školy. Čakal ich bohatý kultúrno-spoločenský program s vystúpeniami školákov rozmanitých krúžkov 

          V Centre voľného času v Rakoviciach pracuje každoročne množstvo záujmových útvarov a krúžkov. Deti rozvíjajú svoje schopnosti v angličtine, v streľbe zo vzduchovky, vo futbale, v speve i hre na gitare, v tancovaní moderných i folklórnych tancov, hrajú kolky, futbal, florbal, venujú sa dramatickému umeniu, gastronómii, tvorivým dielňam, obľúbený je dievčenský klub a množstvo užitočnej práce pri organizovaní akcií školy aj centra vykonávajú členovia Klubu KONTAKT.

          Za každým krúžkom či aktivitou stojí zodpovedný dospelák, ktorý ich vedie. A práve pedagógom a vedúcim jednotlivých útvarov smerovalo poďakovanie, kvietok a spomienkový darček. Ocenenie a poďakovanie patrilo aj všetkým, ktorí centru voľného času pomáhajú a venujú svoj čas i energiu.

          Aby bol program vyvážený, oficiality a príhovory sa striedali s tancom, piesňami i scénkami. A tak mohli diváci sledovať vystúpenie dramatických záujmových útvarov, potleskom ocenili moderný aj folklórny tanec v podaní zverenkýň Radky Oklepkovej a Lívie Ruľákovej, vypočuli si talentovanú speváčku Simonu Boorovú, ktorú sprevádzala na klavíri jej učiteľka spevu, zástupkyňa ZUŠ vo Vrbovom – PaedDr. Petra Cmarková Breče , tiež gitarovo-spevácke vystúpenie žiačok pod vedením Pavla Krátkého a dynamické tance v podaní víťazov  Playback show.

          Po občerstvení, ktoré organizátori slávnostného ukončenia krúžkovej činnosti pripravili pre Hostí, rodičov detí i samotných školákov z Rakovíc, Veselého, Boroviec či Dubovian, zazneli prvé tóny detskej diskotéky .